Skip to main content

Nämä asiat kannattaa muistaa asuntoa myydessä! – Ammattilaisen 10 vinkkiä

Asunnon myyminen saattaa tuntua ajatuksena helpommalta kuin se oikeasti onkaan. Hyvien kauppojen syntymiseen vaikuttavat monet tekijät, joita varsinkaan ensikertalainen ei aina osaa ottaa huomioon. Kiinteistönvälityksen ammattilainen Margit Heikkinen oululaisesta Helmet LKV:stä kertoo kymmenen vinkkiä, jotka kannattaa muistaa asuntoa myydessä.

VIIMEISTELY
Onhan asuntosi edustavassa kunnossa myyntiä varten? Tee keskeneräiset remontit ja korjaukset valmiiksi ennen myyntiin laittamista.

VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN
Pidä tavaroiden ja kalusteiden määrät aisoissa. Tilojen selkeys ja avaruus houkuttelevat uusia omistajia.

VALAISTUS
Ostajat eivät innostu hämäristä asunnoista. Avaa verhot apposen auki ja vaihda palaneet lamput ehjiin. Jos asunto on tyhjillään, väliaikaiset lamput voi hakea kattoon kätevästi vaikka kirpparilta.

SIISTEYS
Puhdas asunto on valttia. Muistathan varsinkin pestä ikkunat, keittiön ja hanat. Tyhjennä roska-astiat aina ennen asuntonäyttöä. Ethän jätä esimerkiksi lehti- tai vaatekasoja lojumaan näkyville.

HENKILÖKOHTAISET TAVARAT
Siivoa henkilökohtaiset tavarat, kuten esimerkiksi valokuvat, pois näkyviltä. Muistathan, että myytävän asunnon kuvat julkaistaan myös internetissä.

ENSIVAIKUTELMA
Jo ensimmäiset hetket asunnossa tekevät ostajaan merkittävän vaikutuksen. Varmista, että eteinen tai omakotitalon piha ovat kutsuvassa kunnossa.

TUOKSUT
Varsinkin tyhjissä asunnoissa tuoksujen kontrollointi on tärkeää. Viritä käyttämättömien viemärien päälle esimerkiksi kelmua tai lorauta tilkka ruokaöljyä lattiakaivoon. Vältä vahvoja hajusteita. Vanha keino kotoisan yleistuoksun loihtimiseksi on lämmittää hyppysellinen kardemummaa hellalla ennen näyttöä.

LEMMIKIT
Siivoa lemmikkien jäljet tarkasti ennen näyttöä. Monet ihmiset ovat allergisia lemmikeille, joten siisteys on plussaa tässäkin asiassa.

REMONTIN TARVE
Kysy remonttia harkitessasi ammattilaisen mielipidettä. Jos kyseessä on esimerkiksi erottuvan tehosteseinän tapetointi, niin hillitympi ulkoasu on usein kustannustehokas ratkaisu. Tapetti on edullista ja pienet viilaukset saattavat hyvinkin näkyä positiivisesti myyntihinnassa.

KORISTELU
Koristelu kruunaa siistin ja selkeän yleisvaikutelman. Hedelmävati pöydällä tai kaunis kynttilä ikkunalaudalla saattavat olla juuri se tekijä, joka hurmaa ostajan.